Produkter

HELIOS DMS SYSTEM

HELIOS er IT-systemet til selvstændige autoværksteder, -lakerere og -forhandlere. HELIOS er et komplet system, der anvendes af en række virksomheder i bilbranchen fx nyvognsforhandlere, brugtvognsforhandlere, lastvognsforhandlere og alle typer af værksteder. Helios understøtter den daglige drift i alle aspekter af en moderne autovirksomhed.

Læs mere +

HELIOS kan udvides med virksomheden.

HELIOS kan vokse med virksomheden. Flere moduler, brugere, afdelinger, flere bilmærker og kan tilføjes virksomhedens IT-system. Helios vokser med din virksomhed.

HELIOS er udviklet i Danmark og tilpasset danske autovirksomheder. HELIOS er oprindelig udviklet i samarbejde med Håndværksrådet og de tilhørende bilbranche organisationer under håndværksrådet, Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark, SKAD og Foreningen af autolakerere i Danmark.

I dag er HELIOS et selvstændigt program, der løbende udvikles i tæt samarbejde med vore brugere.

HELIOS er et fleksibelt IT-system, der kan anvendes af de mindste forretninger til de største. HELIOS er skalérbart og kan tilpasses individuelt efter autovirksomhedens behov.

HELIOS er baseret på Microsofts teknologier. Det er med til at fremtidssikre løsningen.

HELIOS udvikles af RST ApS. Gennem mere end 25 år programmet blevet udviklet og tilpasset autobranchen behov.

I dag anvendes HELIOS i Danmark, Norge, på Færøerne, Irland, Finland, på Island og i Polen.

Programmet fås på dansk, norsk, engelsk, finsk, svensk og islandsk og færøsk.

HELIOS moduler

Finans
Debitor
CRM (Customer Relation Management)
Kreditor
Værksted
Medarbejder
Lager
Reklamationer
Garanti
Bilsalg og bilkøb
Slutseddel
Booking
Indskrivning
Tidsregistrering
EAN fakturering
Bank
Revisor
Forsi – skadestaksering
Olieaftapning
SMS
E-mail
Integrationer

HELIOS har et tæt samarbejde med autobranchens leverandører, fx grossister, tekniske data og bilimport.

Se under Integrationer for en komplet liste. Har du en leverandør, der ikke er på listen, så kontakt RST ApS. Helios kan udvikles til også at rumme din leverandør.

Bilkøb og -salg (Danmark og udlandet)

I HELIOS kan salgsafdelingen selv oprette og vedligeholde nye og brugte biler. Salgsmodulet giver en detaljeret historik om bilens reparationer, forrige ejere, indkøbspris m.v. Og altid tilgængeligt ved få klik med musen.

HELIOS kan ligeledes håndtere momsbehandling af biler, der handles over grænsen. Har du meget bilhandel med udlandet, kan HELIOS være det administrative værktøj, der kan hjælpe med dokumentation for momsafregning m.v.

Til debitor, kreditor og bilmodulet findes et CRM-modul. CRM modulet er et værktøj til at registrere opgaver og til at kontakte kunden. Virksomheden definerer selv kontaktparametre i Helios.

Værkstedet

HELIOS indeholder en række effektive moduler til registrering af nye arbejdsordrer.

Kunden er altid den vigtigste i en virksomhed. Derfor er det afgørende at ens IT-system understøtter værkstedets arbejdsgang. Med HELIOS kan man ved få tastetryk orientere sig om kundens bil og vognjournal. Indskrivningskalender og arbejdskortoprettelse er tæt forbundne. Med få tastetryk kan man finde en ledig tid og oprette et arbejdskort. HELIOS kan ligeledes opsættes til at sende kunden en påmindelse, fx dagen før bilen skal på værksted.

Der kan løbende påføres reservedele på arbejdskortet. Enten fra eget lager eller via integration til grossisten.

Før fakturering er det muligt at ændre ordren, så række følge, tekstbeskrivelse m.v. er korrekt. Ordren skal vises på skærmen inden den endeligt faktureres. Ved fakturering føres finans og debitorposteringer automatisk og bilens sygejournal opdateres.

Det er muligt at indlæse fasttidskataloger i Helios eller overføre foreslåede tider fra externe programmer som fx Mekonomens bestillingsside.

Indskrivning og tidsregistrering

HELIOS indeholder en detaljeret indskrivningskalender. Systemet er fleksibelt og det er muligt at oprette alle typer af registreringer, der passer netop til ens egen virksomhed. Der kan fx laves en kalender for værkstedet og en kalender for lånebiler. Enkelt at opsætte. Effektivt at anvende.

Ved hjælp stregkoder på arbejdskortet, kan HELIOS registrere forbrugt tid. Ved hjælp af håndscanner registrerer medarbejderen komme-gå tider, samt den anvendte tid i virksomheden. Den enkelte medarbejder kan se sine egne opgaver og værkføreren kan disponere over værkstedets ressourcer

Reservedelslager

HELIOS indeholder en komplet lagerstyring, både pr. vare, men også pr. afdeling. HELIOS håndterer min/max lager, prisgrupper og rabatsystemer og forskellige disponeringsmodeller. Lageret er direkte integreret i købs- og salgsmodulerne.

Regnskab

Komplet regnskabsmodul, eller integrerede links til eksternt regnskab.

Læs mere +

Helios indeholder et komplet regnskabsmodul med alle funktioner fra daglig bogføring til indlæsning af betalinger fra bank. I Helios kan du føre dit regnskab direkte.  Alle funktioner i et program. Balance, budget og resultatopgørelse i realtid og også til større virksomheder med flere afdelinger.

Tilbud

Opret tilbuddet, følg op på tilbuddet, planlæg arbejdet i indskrivningskalenderen.

Læs mere +

I Helios opretter du enkelt et tilbud til en kunde. Tilbuddet kan generes som print, PDF eller sendes direkte som e-mail. Med den indbyggede rapportfunktioner får du en komplet oversigt over udestående tilbud, der gør opfølgning på dine tilbud overskueligt og enkelt.

Lager

Få overblik over lagerbeholdning, optælling og lagerrapporter.

Læs mere +

I Helios lagermodul får du et overblik over din nuværende lagerbehold både pr. afdeling og lokation.

Det er værktøjer til lageroptælling sammen med scanner og generet direkte fra lagermodulet. Omfattende rapporter til at give et overblik over lagerstatus og historisk forbrug.

Søgninger gør det enkelt at finde varer til tilbud eller salgsordrer. Der kan søges på alt. Nemmere bliver det ikke.

Kunde

Kunde og bilregister som håndterer alle dine kundedata.

Læs mere +

Kunde og bil er en integreret del af Helios. Bilerne er knyttet til kunderne og det er muligt at adskille ejer og bruger. Bilerne er tildelt et basisnummer, der gør det muligt at følge reparationshistorikken, også ved ejerskifte. Ordrer og tilbud kan oprettes direkte fra vognkortet. Der er adskillige rapportværktøjer, der beskriver kundeforhold, økonomi og historik.

Helios har funktioner, der understøtter gældende GDPR-lovgivning, når du gemmer data om dine kunder og deres biler - og holder styr på hvad du må sende til hvem.

Faktura

Fakturer dine færdige ordrer via e-mail eller EDE-faktura direkte fra Helios.

Læs mere +

I Helios har du fuldt overblik over de fakturerede ydelser og reservedele. Der er detaljeret statistik over fortjenesten på den enkelte faktura, helt ned på varelinieniveau. Helios understøtter afdelings- og projektregnskab.

Kalender

Integreret planlægningsværktøj i Helios. Håndterer enkelt dit arbejde. Åben for online-booking.

Læs mere +

Planlægning giver overblik. En integreret planlægningskalender, der er fuldt integreret med arbejdskort og ordreoversigt. Overblik for ledelsen, men også for den enkelte medarbejder.

Kalenderen giver også mulig for tidsregistrering mod arbejdskortet. Her kan virksomheden se den planlagte tid og sammenholde det med den faktisk fakturerede tid. Fra tidsregistreringen er der omfattende rapportværktøjer, der giver et overblik over medarbejdernes effektivitet. Kalenderen kan også anvendes til at styre medarbejdernes fraværsregistrering. Helios Mechanic mulighed for at følge arbejdsgangen helt tæt via web mens du er på farten og med M-Log kan du tidsregistrere fra mobiltelefonen. Hold åben hele døgnet og lad lad kunderne booke tid når det passer dem. Du bestemmer hvad de skal kunne booke og hvornår.

Tidsregistrering

Tidsregistrering mod arbejdskortet.

Læs mere +

Helios giver mulighed for tidsregistrering mod arbejdskortet. Her kan virksomheden se den planlagte tid og sammenholde det med den faktisk fakturerede tid. Fra tidsregistreringen er der omfattende rapportværktøjer, der giver et overblik over medarbejdernes effektivitet. Kalenderen kan også anvendes til at styre medarbejdernes fraværsregistrering. Helios Mechanic mulighed for at følge arbejdsgangen helt tæt via web mens du er på farten og med M-Log kan du tidsregistrere fra mobiltelefonen.

Ordre

Enkelt at oprette, følge op og fakturere.

Læs mere +

I Helios er oprettelse af en ordre, opfølgning og endelig fakturering lavet enkelt og overskueligt. Når en ordre er oprettet, kan du vælge status, enten tilbud eller planlagt ordre. Den planlagte ordre, kan overføres til planlægningskalenderen og de nødvendige reservedele kan bestilles direkte fra ordren. Den tilknyttede tidsregistrering i Helios, sikrer at mekanikerens tidsforbrug registreres på ordren.

En overskuelig rapportgenerator gør det enkelt og effektivt at følge op ordren og bevare overblikket. Du kan se en kort video her om ordregangen i Helios.

Lejebil

Få fuld oversigt over dine lejebiler i Helios´ kalender. Vælg i listen mellem tilgængelige lejebiler.

Læs mere +

Helios giver dig fuldt overblik over dine lejebiler. Fra overskuelige lister kan du vælge mellem de ledige lejebiler og booke. Lejebilerne kan ligeledes tilknyttes en værkstedsaftale og lejekontrakt kan udskrives.

Reservedelskatalog

Få nemt adgang til dine tilgængelige dele på lager, eller importer varer fra grossistens webshop.

Læs mere +

Der er adgang til eget lager, og på flere fysiske lokationer. Der er også integrationer til størstedelen af grossisternes webkataloger. Direkte opslag på bilen og overførsel af varer til arbejdskortet. Så skal der ikke tastes. Effektivt og uden fejl.

Dækhotel

Helios indeholder dækhotel-modul som kan knyttes op mod en labelprinter.

Læs mere +

Helios har et omfattende modul til håndtering af dækhotel, dækombytning og genindkaldelse. Dæklabels kan udskrives med identifikation af ejer og dæk. Lokationsstyring er også en væsentlig del af dækhotellet.

ASP-Server

Vi tilbyder vores software på ASP-serverløsning. Du arbejder hvor du vil.

Læs mere +

Helios afvikles i skyen i eget hosting center. Data kan tilgås når der er adgang til Internettet. Der er tilgang via webbrowser, mobiletelefon, tablet eller fjernskrivebord. Vi håndterer backup og sørger for teknikken fungerer 24 timer i døgnet.

Helios API

API er en grænseflade til computerprogrammer, hvor der er defineret regler, så programmerne kan udveksle data og funktioner.

Læs mere +

Helios API gør det muligt for en webshop, et BI-system eller andre tredjeparts-programmer at udveksle data med Helios.

En webshop kan via Helios API overføre salg udført i webshoppen til en ordre i Helios. Webshoppen kan hente oplysninger om varer som fx antal på lager og priser via Helios API.

Den umiddelbare fordel ved at anvende Helios API, er at virksomheden slipper for manuelt at overføre oplysninger mellem fx tredjeparts-programmer og Helios.

Via Helios API er der adgang til en række kartoteker og felter i Helios. Det er fx muligt at interagere med planlægningskalenderen, så aftaler fra egen webside, kan oprettes i Helios.

Der er en lang række muligheder for anvendelse. Kontakt os for yderligere information eller bestil API her. Efter aftale med os kan du også downloade vores vejledning til Helios Webservices. Det koster 200kr om måneden at benytte Helios API. Konsulenttid vedr. webservices afregnes efter anvendt tid.

Webportal

Virksomheder kan tilbyde deres kunder adgang til Helios webportal. Brugere af webportalen kan se information om deres biler, lave forespørgsler, lave aftaler og tjekke fakturaer.